Welkom bij Basic Light, dé Vocal Group uit Berlicum. Graag geven we je een indruk over onze groep.

Basic Light kent een variëteit aan genres. Van gospel, pop tot Afrikaanse liederen. Zelfs Nederlandse liedjes gaan we niet uit de weg. We zingen zowel met pianobegeleiding als a capella.

Onze groep bestaat momenteel uit 21 enthousiaste leden. In een mix van mannen en vrouwen vind je in ons koor vier stemgroepen terug: alten, sopranen, tenoren en bassen. Verder werken we zo nu en dan met een solist.

Basic Light is in 2005 opgericht en we treden gemiddeld zo’n 4 à 5 keer per jaar op. Daarnaast houden we elk jaar  minstens een keer een workshop. Verder oefenen we op elke dinsdagavond in den Durpsherd in Berlicum.

De leeftijd van de leden varieert van midden dertig tot midden zestig. We zijn een enthousiaste en spontane groep en naast het heerlijk samen zingen, vinden we gezelligheid en ontspanning ook belangrijk.

Er kunnen zich nog steeds nieuwe leden melden, we streven namelijk naar een groepsgrootte van maximaal 30 zangers en zangeressen.

Basic Light kent een bestuur (5 leden) en een muziekcommissie (4 leden).  We houden één maal per jaar een jaarvergadering, waarna het weer snel zingen geblazen is.